Skab fremtidens byggerier med BESISTA® Vindkryds

By Peikkos blog-team

October, 10, 2024

Sammen med boltede samlinger til beton og hybridkonstruktion hjælper BESISTA® Vindkryds arkitekter og rådgivere med at skabe ambitiøse og elegante  løsninger. Som med boltede samlinger har BESISTA® også en række egenskaber, som hjælper dig med at træffe et valg, der kan holde på den lange bane.

Elegant og effektiv afstivning af bygninger, broer og andre bærende konstruktioner

BESISTA® Vindkryds anvendes typisk i transparente og åbne byggerier såsom atrier, tage, og facader i bygninger herunder lufthavnsterminaler, banegårde, indkøbscentre, showrooms og hængebroer. Det betyder, at løsningen skal være både stærk og let med et  kvalitetsniveau,   der er over gennemsnittet.

BESISTA® er ETA-vurderet, CE-mærket og gennemtestet og udviklet til at minimere energi- og ressourceforbrug under fremstillingen. Montagen er enkel og kræver intetikke særligt  værktøj. De varmgalvaniserede stænger inklusive gevinddelene giver beskyttelse mod korrosion, og den visuelle inspektion er nem, takket være åbninger i stangankrene.

BESISTA® er ikke kun en sikker og robust løsning. De enkelte dele er designet til at give et flot helhedsindtryk, hvilket gør systemet perfekt til projekter hvor arkitektur og udseende er i fokus.

Systemet er allerede i brug i mange spændende byggerier rundt omkring i Europa, bl.a. Red Bull Arena i Leipzig, Tyskland, Eden Project i Cornwall, Storbritannien, Metropol Parasol i Sevilla, Spanien og Pyramiden i Markaryd, Sverige. I Danmark har vi leveret til projektet Street Hal, hvor de store træsøjler elegant stabiliseres af BESISTA® Vindkryds. 

Fokus på bæredygtighed – hver detalje tæller

Hver lille detalje tæller når fokus er på at bygge mere bæredygtigt, såsom brug af genbrugsmaterialer, holdbarhed og pålidelighed, reduktion af affald og et lavere CO2-fodaftryk.

Hvis du ønsker en elegant og effektiv afstivning af din bygning med holdbare og optimerede løsninger, har BESISTA® det hele. Ud over at BESISTA er  nemt at montere, elegant og effektivt, er det en sikker løsning, der er designet til at tage hensyn til miljøaspekter i hele sin livscyklus.

Træk- og trykstængerne består af 87 % genbrugsstål, mens de støbte stangender og andre dele indeholder 35 % genbrugsjern. Som udgangspunkt indeholder systemerne 73 % genbrugsmaterialer. Den galvaniserede overfladebehandling garanterer holdbarhed med langvarig beskyttelse mod korrosion i krævende miljøer.

Under produktionen udnyttes overskydende stål, hvilket reducerer affaldsmængden og bidrager positivt til systemets miljømæssige egenskaber. Dette er verificeret og dokumenteret. BESISTA® Vindkryds’- miljøpåvirkning bliver vurderet og verificeret i hver fase af dets livscyklus gennem udstedelse af  en EPDen  der ligger på Peikkos hjemmeside.

Når du vil bygge og opnå en mere bæredygtig fremtid, skal du som projekterende træffe nogle valg, der holder i mange år fremover. Det samme gælder ved valg af et afstivningssystem.

Vælg den mest miljøvenlige løsning, når du skaber fremtidens byggerier.

Share
See all articles